Overlijden Paul Keijdener

Op 16 januari 2021 is na een langdurig ziekbed Paul Keijdener, op 58 jarige leeftijd overleden.

Paul werd bijna 59 jaar. Zijn restaurant in Valkenburg was al sinds het begin van verleden jaar gesloten. Paul kookte puur frans en wijn was zijn grote passie. Voor Valkenburg is het heengaan van Paul een groot culinair verlies. Zijn restaurant was meer dan bekend bij heel veel liefhebbers van de wat meer traditionele Franse keuken. Vooral in de gids Iens stond Chez Paul jaar op jaar in de top van de Limburgse restaurants.

Paul Keijdener leerde van kinds af aan koken in de keuken van zijn bekende moeder Ida van de Hurk. Ida, overleden in januari 2019, veroverde als tweede vrouw in Nederland een Michelinster. Dat was in het jaar 1983. Paul werkte lang met haar samen, zelfs al tijdens zijn studie aan de Haagse Hogere Hotelschool in het restaurant dat toen De Lindenhorst heette. In 1994 nam hij het restaurant van zijn moeder over en op dezelfde dag hoorden ze dat De Lindenhorst na 13 jaar zijn Michelinster had verloren.

Culinair sieraad voor Valkenburg

Paul zette nog een tijd De Lindenhorst door, maar een Frans culinair avontuur lokte. Hij vertrok met zijn vrouw Marion en jonge kinderen naar Frankrijk. Daar begon hij een toprestaurant op in het chateau de Barbet op een landgoed in de Gascogne. Toen de kinderen naar de middelbare school moesten, kwamen ze terug naar Valkenburg. De voormalige Lindenhorst stond nog leeg en hij begon in 2011 daar Chez Paul. Hij maakte met Marion een succes van het restaurant. Het werd een culinair sieraad voor Valkenburg. De laatste jaren was hij weer de gastheer in zijn restaurant, terwijl Marion de chef in de keuken werd.

(Bron: Facebookpagina ‘Wijn’ 17jan2021)