Kijk op KOKen met Passie: Paul Keijdener
In de KijK op Valkenburg, editie 2011/4, is een artikel gepubliceerd over de culinaire carrière van Paul Keijdener. “De appel valt niet ver van de boom”, is zeker ook voor deze chef spreekwoordelijk van toepassing, want als zoon van, de Lady Chef of the Year 1991, Ida Kleijnen is hij letterlijk in de keuken opgegroeid. En een opleiding aan de Hotelschool in ‘s-Gravenhage is dan ook een logische stap. Nadat hij eerst de kneepjes van het vak heeft geleerd in de keukens van enkelegerenomeerde restaurants, komt hij begin jaren ’80 naar Valkenburg terug, om daar samen met zijn moeder de scepter over restaurant De Lindenhorst te zwaaien.Als moeder Ida Kleijnen de pensioengerechtigde leeftijd bereikt,wijzigt Paul het concept. Naast het restaurant, dat vooral in de weekenden goed bezet is, start hij met het organiseren van kookclinics. Dit blijkt al snel een succesformule te zijn.
En dan lonkt een buitenlands avontuur: het opstarten van een toprestaurant in een kasteel, op een luxe landgoed in Zuid-Frankrijk. Daar heeft hij samen met zijn vrouw Marion, enkele jaren Château de Barbet geëxploiteerd. Aan deze supertijd in de Gascogne komt een einde als hun kinderen in de leeftijdcategorie komen, dat ze naar het middelbaar onderwijs moeten en dat toch liever in Nederland willen volgen. Voor Paul en Marion geen onoverkomelijkprobleem, want het pand in Broekhem-Valkenburg waar Paul jarenlang achter de pannen heeft gestaan, staat nog steeds leeg. Zij openen daar dan ook begin 2011 restaurant Chez Paul.
(Bron: Kijk op Valkenburg, editie 2011/4) Voor het volledige artikel klik op onderstaande link:
http://issuu.com/valkmot/docs/paul_keijdener___koken_met_passie_./1